Privatfinansierade behandlingar

Landstingsvården finansieras till största delen med skattepengar. För att pengarna ska räcka till den vård som måste utföras (medicinska behandlingar av skadliga/farliga hudsjukdomar), har man inte möjlighet att också erbjuda behandling av ofarliga hudproblem.

Om det vid en läkarundersökning visar sig att man har ofarliga hudförändringar, definieras dessa inte som ett medicinskt problem. Man får då inte behandling av förändringarna inom landstingsvården, utan hänvisas till privatfinansierad vård där man själv får bekosta hela behandlingen. Samma sak gäller om man kontaktar landstingsvården med ofarliga hudproblem av typen acneärr, pigmentförändringar, hängande ögonlock med mera.

Även ofarliga hudförändringar och hudproblem kan dock upplevas som mycket besvärande, både praktiskt och estetiskt. Eftersom det ofta krävs en medicinsk (kirurgisk) behandling för att åtgärda problemet, kan det vara svårt att veta var man kan vända sig. Hudläkartjänst erbjuder, i samarbete med StellaKliniken, möjligheten att få behandling av estetiska problem mot privat betalning i samma lokaler som Hudläkartjänst.

StellaKliniken

StellaKliniken är en helt fristående, privat klinik utan landstingsavtal. Detta innebär att man själv får bekosta hela vårdavgiften, samt att frikort, högkostnadskort och andra landstingsfinansierade rabatter inte gäller. Det innebär också att kliniken inte är bunden av landstingets restriktioner när det gäller vilken typ av medicinska behandlingar som får erbjudas - huruvida de är medicinskt nödvändiga eller ej. Det finns inte heller något remisskrav. Samtliga behandlingar som utförs hos StellaKliniken utförs av hudläkare med specialistkompetens.

Här nedan presenterar vi en översikt över de behandlingar som StellaKliniken erbjuder. På klinikens hemsida www.stellakliniken.se hittar du mer utförlig information om hela behandlingsutbudet, priser, tidsbokning med mera. Du är också välkommen att kontakta StellaKliniken direkt för mer information och tidsbokning på telefon 08-581 657 70 (mån-torsd kl. 10:00-12:00), eller via e-post (info@stellakliniken.se).

Observera att tidsbokning för bedömning eller behandling hos StellaKliniken endast kan ske via telefon eller e-post. Det går inte att boka/avboka tider hos StellaKliniken via receptionen på Hudläkartjänst. Kliniken tar endast emot förbokade patienter.


Remisser sändes till:
Hudläkartjänst
Klarabergsviadukten 90 C, 10 tr
111 64 Stockholm

Telefon: 08-711 34 00
Fax: 010-150 55 49


© Copyright 2021 Hudläkartjänst. Producerad av Piliz Mfl

Top