Det här är Hudläkartjänst

Vi hjälper dig med dina hudproblem. Med en ambition att ge fler människor möjligheten att enkelt och tryggt kolla upp födelsemärken och prickar som de är oroliga för. Vår personal har stor och bred erfarenhet inom dermatologi, med flera olika specialinriktningar. Nedan följer en kort presentation av våra hudläkare och diagnostiker.

Möt vår personal

Anders Landgren

Anders Landgren, verksamhetschef för mottagningen, genomgick sin grundutbildning i Uppsala och genomförde sin ST-utbildning vid hudklinikerna på centrallasarettet i Västerås samt på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Anders har därefter arbetat som överläkare på hudkliniken vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna där han ansvarat för klinikens tumörkirurgi. Han har sedan 10 år tillbaka drivit, och varit medicinskt ansvarig för, en privat hudmottagning med lokaler i Västerås och Stockholm.

Mattias Karlqvist

Mattias Karlqvist, medicinskt ansvarig för mottagningen, har tidigare bla tjänstgjort som överläkare på hudkliniken i Gävle innan han startade Hudläkartjänst tillsammans med Anders Landgren 2012.

Ylva Enström

Dr Ylva Enström är specialistläkare inom dermatologi (hudläkare) med stor erfarenhet inom området. Dr Enström kommer närmast från en tjänst som överläkare på hudkliniken Akademiska, Uppsala.

Nauzad Ghafor

Dr Nauzad Ghafor är specialistläkare inom dermatologi (hudläkare) med bred erfarenhet inom området hudsjukdomar. Dr Ghafor har tidigare arbetat på universitetssjukhuset i Örebro och senare tid på hudmottagning i Stockholm.

Håkan Hedstrand

Dr Hedstrand är specialist inom hudsjukdomar (hudläkare) och kommer närmast från en tjänst som överläkare på hudkliniken i landstinget Gävleborg. Håkan är dessutom forskare inom området hudsjukdomar vid Uppsala universitet.

Kristina Vysniauskiene

Dr Vysniauskiene är specialistläkare inom hudsjukdomar (dermatologi) med erfarenhet att behandla såväl hudcancer som inflammatoriska hudsjukdomar. Kristina har arbetat som hudläkare både i Sverige och i Litauen.

Zoryana Tryzno

Dr Zoryana Tryzno är specialist inom dermatologi (Hudläkare) och kommer senast från arbete på Fruängens hudläkarmottagning.

Ildikó Tamás

Dr Tamas är specialistläkare inom dermatologi (hudläkare). Hon har erfarenhet att behandla såväl hudcancer som inflammatoriska hudsjukdomar. Innan hon flyttade till Sverige arbetade hon på Militär sjukhuset – Honvédkórház Budapest.

Louise Hjortensjö

Dr Louise Hjortensjö är specialistläkare inom dermatologi (hudläkare), och kommer närmast från arbete på hudmottagningen Södersjukhuset.

Henrik Nyberg

Specialist i allmänmedicin sedan 2009. Sedan november 2023 specialist i Dermatologi med specialintresse inom hudtumörer och hudkirurgi.

Elmira Janson

ST-läkare inom dermatologi.

Petra Cristofoli Dzurová

Dr Petra Cristofoli Dzurová är specialistläkare inom dermatologi. Dr Dzurová har mångårig internationell erfarenhet vad gäller diagnostik och handläggning av inflamatoriska sjukdomar, hudcancer och kirurgi.